/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Planurile noului beneficiar al aeroportului de la Chișinău. Ce sumă ar urma să investească pentru modernizarea aerogării

26 decembrie 2019, ora 11:14

Nou concesionar al aeroportului de la Chișinău anunță că intenționează să investească în modernizarea acestuia peste 200 de milioane de euro. Potrivit reprezentanților „Komaksavia Airport Ltd”, care deține 95% din compania „Avia – Invest”, ar urma să fie create câteva mii de locuri de muncă în procesul de construire a noului terminal.

„Komaksavia Airport Ltd” susține că aeroportul de la Chișinău va fi transformat într-un hub internațional.

„În calitate de beneficiar al „Komaksavia Airport Invest” Ltd. anunț despre intenția mea de a lansa, din primăvara anului 2020, un proiect de anvergură privind modernizarea Aeroportului Internațional Chișinău, bugetul căruia va depăși suma de 200 de mil. de euro. Țin să subliniez că vor fi investiții private și nu vor fi folosite fonduri din contul activității operaționale a Aeroportului”, a declarat Andrei Goncearenko, proprietarul „Komaksavia Airport Ltd”, noul beneficiar al companiei „Avia – Invest”.

„Sunt convins că un hub transnațional aerian la Chișinău va spori atractivitatea investițională a Republicii Moldova și va favoriza, totodată, dezvoltarea economiei și a afacerilor”, a subliniat Goncearenko, care a mai spus că viitorul terminal va fi cel mai modern din regiune și revoluționar ca abordare arhitecturală.

Acesta s-a arătat convins că transformările pe care vrea să le facă vor duce la îmbunățirea serviciilor oferite de aeroportul de la Chișinău.

La începutul acestei săptămâni, „Avia – Invest” a confirmat că „NR Investment Limited” nu mai este interesat de companie și că noul proprietar al acesteia este compania „Komaksavia Airport Invest Ltd”, care deține acum 95% din „Avia Invest”. Firma este a omului de afaceri rus Andrei Goncearenko.

Andrei Goncearenko este fost top-manager la compania „Gazprom”, cu interese de afaceri în diferite domenii precum construcții, dezvoltarea infrastructurii, imobiliare și comerț.

TV 8 a intrat în exclusivitate în posesia unui document care confirmă că omul de afaceri rus Andrei Goncearenko și-a depus dosarul pentru obținerea cetățeniei Republicii Moldova prin programul „Cetățenie prin investiție”. Documentele ar fi fost depuse în luna iunie. În lista pentru verificări au fost incluse mai multe rude ale omului de afaceri: două persoane în etate, probabil părinții businessmanului, o femeie de 36 de ani, care ar fi soția acestuia și o minoră.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram