La mijlocul lunii martie a anului viitor vom avea alegeri. Comisia Electorală Centrală (CEC) a luat act azi de demisia deputatului din fracțiunea Partidului Democrat (PDM) Alexandru Botnari și a stabilit data de 15 martie pentru desfășurarea alegerilor parlamentare noi din circumscripția Hîncești (nr. 38).

Alexandru Botnari, care a fost ales pe 24 februarie 2019 deputat pe această circumscripție uninominală, a demisionat din funcția de deputat, după ce a fost ales, în toamna acestui an, primar al orașului Hîncești, funcție pe care a deținut-o, de fapt, înainte de a deveni parlamentar.

Partidul Democrat a obținut 30 de mandate de deputat după alegerile parlamentare din 2019. După demisia lui Alexandru Botnari, fracțiunea PDM a rămas cu 29 de deputați, iar formațiunea își va putea păstra numărul inițial de deputați doar în cazul în care candidatul partidului va câștiga alegerile de pe 15 martie.

Deocamdată, oficial, nimeni nu și-a anunțat intenția de a candida pe această circumscripție uninominală, însă, liderii partidelor PAS și Platforma DA, Maia Sandu și Andrei Năstase, au declarat public faptul că ar putea să-și înainteze candidaturile la aceste alegeri, după ce Sandu a rămas fără funcția de premier, iar Năstase a pierdut alegerile locale din Chișinău.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!