/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/DOC/ Câți bani a cheltuit Ion Ceban pentru deplasări de serviciu în luna decembrie

missing
28 decembrie 2019, ora 10:55

Peste opt mii de lei a cheltuit primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, pentru deplasările peste hotare efectuate în interese de serviciu, în luna decembrie. Asta se arată într-o notă informativă prezentată de Primărie la cererea consilierului Ion Cebanu. 

În suma menționată mai sus nu sunt incluși și banii care au fost cheltuiți pentru procurarea biletelor, or, în total, în luna decembrie, pentru deplasările efectuate de angajații Primăriei au fost procurate tichete de peste 47 de mii de lei. 

Mai jos vă prezentăm deplasările pe care le-a efectuat edilul capitalei în interes de serviciu.

Pe data de 5 decembrie – București, România
În perioada 6 – 7 decembrie – Kiev, Ucraina
În perioada 9 – 12 decembrie – Istanbul, Turcia
În perioada 20 – 22 decembrie – Sankt Petersburg, Federația Rusă

Întrebat anterior dacă vizitele sale au fost efectuate din bani publici, Ion Ceban a menționat că doar o parte din ele și a evitat să concretizeze cât anume a cheltuit municipalitatea.

„Sunt și bani publici, sunt care nu. La Kiev am plecat printr-o organizație. La Moscova prima dată, pentru că nu erau alte posibilități, am plecat din bani proprii. În Turcia am plătit doar biletele, totul ne-a fost asigurat la nivel local. La București același lucru”, a declarat atunci edilul.

În total, în această perioadă, angajații Primăriei au efectuat șapte deplasări de serviciu în afara țării, care au costat bugetul municipal circa 80 de mii de lei. Dintre care, pentru diurnele consilierilor, viceprimarilor și primarului au fost cheltuiți circa 30 de mii de lei.

Foto: Facebook/ Ion Cebanu

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram