/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Igor Dodon a sesizat Curtea Constituțională. MOTIVUL

missing
29 decembrie 2019, ora 12:28

Președintele țării, Igor Dodon a sesizat Curtea Constituțională. Șeful statului solicită examinarea, în regim de urgență, a proiectului de Lege cu privire la Consiliul Superior al Magistraturii, potrivit trm.md

Modificările la Legea cu privire la activitatea CSM au fost adoptate pe 20 decembrie, în lectură finală de către deputații din Parlament.

Proiectul a fost aprobat cu 51 de voturi. Deputații Blocului ACUM au părăsit sala de ședință înainte ca documentul să fie supus votului.

Documentul aprobat de Parlament prevede condițiile pe care trebuie să le întrunească persoanele care se vor în CSM. Mai exact, conform modificărilor, numprul membrilor CSM va fi majorat de la 12 la 15, 5 dintre membri vor fi numiți din rândul profesorilor de drept de către Parlament. Pentru judecători se cere o vechime în muncă de cel puțin trei ani, să nu fie sancționat disciplinar și să obțină calificativul „foarte bine” la ultima evaluare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram