/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

ZDG: Igor Chaika a preluat cota majoritară din firma care deține posturile "Accent TV" și "Primul în Moldova"

29 decembrie 2019, ora 17:04

Igor Chaika, fiul milionar al controversatului procuror general al Federației Ruse a intrat în posesia a 51% din compania „Media Invest Service”, astfel preluând de la omul de afaceri Vadim Ciubară cota majoritară din firma care deține posturile “Accent TV” și “Primul în Moldova”, dar și din firma care gestionează mail.ru și ok.ru în R. Moldova.

Contractul prin care fiul procurorului general al Rusiei, Igor Chaika a preluat 51 la sută din “Media Invest Service” de la omul de afaceri Vadim Ciubară a fost semnat la 27 decembrie, scrie openmedia.io, la doar o zi după ce președintele R. Moldova, Igor Dodon, declara că cele două posturi TV urmează să aibă proprietari din Rusia.

Urmele oamenilor președintelui le găsim și la posturile de televiziune „Accent TV” și „Primul în Moldova”, care a început, din acest an, să retransmită emisiunile postului de televiziune rusesc „Pervîi Canal”. „Accent” TV și „Primul în Moldova” sunt gestionate de „Telesistem TV” SRL, care, din 2015, este proprietatea firmei rusești „Media Invest Service”, fondată și administrată de moldoveanul originar din Bălți, Vadim Ciubară. Compania rusească a fost înregistrată la Moscova în martie 2015 și are un capital social de doar 10 mii de ruble rusești.

În decembrie 2018, Vadim Ciubară a procurat un spațiu nelocativ cu o suprafață de 777 m.p. pe str. Sciusev din Chișinău, acolo unde își desfășoară activitatea postul TV „Primul în Moldova”. Un asemenea spațiu costă, la preț de piață, peste jumătate de milion de euro.

Documentele privind înregistrarea companiei „Telesistem TV” arată că aceasta a aparținut, până în 2015, tot unei firme din Rusia, „Volga Export”, care a cumpărat-o în 2013 cu 30 de mii de euro, dar a vândut-o în 2015 lui Vadim Ciubară cu doar 12 mii de ruble rusești (aprox. 170 euro).

Citește continuarea pe Ziarul de Gardă.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram