/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Apel public Promo-LEX! Un bărbat care a evadat din armata regiunii transnistrene, dat dispărut

missing
30 decembrie 2019, ora 17:21

Alexandru Rjavitin din localitatea Pervomaisc, raionul Slobozia, care a evadat acum patru ani din armata regiunii transnistrene, a fost dat dispărut. Apelul public a fost făcut de asociația Promo-Lex. 

La data de 29 decembrie 2019, Asociația Promo-LEX a fost sesizată de prietenii și rudele lui Alexandru Rjavitin referitor la dispariția acestuia din propria casă”, se arată într-un comunicat al Promo-Lex.

Rjavitin a avut nevoie să își viziteze familia în localitatea Pervomaisc. Astfel, a dispărut la data de 18 decembrie 2019, în jurul orei 20:00.

Din comunicarea rudelor cu persoane terțe, presupunem că acesta a fost răpit de către structurile de forță ale administrației de la Tiraspol, și acum este deținut în ”Izolatorul de detenție provizorie al miliției din Tiraspol””, se mai arată în comunicatul Promo-Lex.

Vicepremierul pentru Reintegrare, Alexandru Flenchea a venit cu o reacție în urma acestui caz.

„Vom solicita informații de la partea transnistreană, precum și vom informa OSCE Mission to Moldova despre demersul avocaților. Ne concentrăm pe:

1. verificarea veridicității datelor;

2. vom lucra cu avocații și cu familia, dacă părinții tânărului se vor decide să colaboreze cu autoritățile constituționale;

3. acțiunile noastre ulterioare vor fi determinate de circumstanțele probate de fapt. Sărbătorile se amână pentru Biroul politici de reintegrare. Locuitorii Republicii Moldova sunt prioritatea zero a  Guvernului”, a scris Flenchea pe pagina sa de Facebook.

Alexandru Rjavitin, fiind înrolat în structurile paramilitare din stânga Nistrului, în august 2015 a reușit să evadeze, acuzând grave abuzuri și încălcări ale drepturilor sale. El a trecut înotând râul Nistrul și a mers trei zile pe jos până la Chișinău, în uniforma sa militară și în șlapi, pentru că nu a mai suportat umilințele și bătăile la care era supus. Pentru că a evadat și a îndrăznit să vorbească despre condițiile și tratamentul inuman la care a fost supus, administrația de la Tiraspol i-a pornit „dosar penal”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram