/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

BOP: Trei partide ar accede în Parlament, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri. Surpriza sondajului

30 decembrie 2019, ora 11:14

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, doar trei partide ar accede în Legislativ, potrivit Barometrului Opiniei Publice. Cele mai multe mandate de deputat le-ar lua Partidul Socialiștilor, urmat de Partidul Acțiune și Solidaritate și de Partidul Democrat.

Sondajul arată că 27,6% dintre cetățeni ar vota pentru PSRM, 17,5% pentru PAS, iar 7,4% și-ar da votul pentru PDM.

O surpriză în sondaj este Platforma Demnitate și Adevăr, care a acumulat doar 3,3% din preferințele respondenților, fiind astfel sub pragul electoral.

„PPDA a participat cu PAS la toate alegerile și cred că această cooperare a făcut ca centrul de greutate să se deplaseze mai mult spre PAS. Dacă se întâmplă și participă separat, se poate ca centrul de greutate să se repartizeze mai uniform. Este un semnal pentru PPDA să-și revadă acțiunile. Dar să nu uităm că PDM are cifre modeste în sondaje, dar la alegerile locale a obținut al doilea rezultat. Când oamenii sunt cu buletinele în mână se schimbă atitudinea”, a comentat Igor Boțan.

Potrivit sondajului, în Parlament nu ar mai accede nici Partidul Șor, pentru care și-ar da votul doar 2,9% dintre cei chestionați. Aceeași cifră ar înregistra și Partidul Comuniștilor, iar la o distanță mică, cu 2,5%, se află Partidul Nostru, condus de Renato Usatîi.

Sondajul a fost efectuat în perioada 7- 23 decembrie, pe un eșantion de 1 187 de persoane și are o marjă de eroare de +/- 2,84%.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram