/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Sondaj BOP! Cine este favoritul la prezidențiale, dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile

missing
30 decembrie 2019, ora 10:51

Dacă duminica viitoare s-ar desfășura alegerile prezidențiale, cei mai mulți cetățeni ar vota pentru candidatul Partidului Socialiștilor, arată datele unui sondaj realizat recent de compania „iData” la solicitarea Institutului pentru Politici Publice.

Pentru un președinte înaintat de PSRM au optat peste 23% dintre respondenții sondajului. Amintim că formațiunea a decis deja la congres că îl va susține pe Igor Dodon.

Pe locul doi în lista favoriților se află reprezentantul Partidului Acțiune și Solidaritate, care a adunat peste 17% din opțiunile participanților la sondaj. PAS nu a luat încă oficial o decizie pe cine va înainta la prezidențialele din toamna anului viitor, dar potențialul candidat este Maia Sandu.

Alte 6% dintre cei chestionați ar susține un candidat al Partidului Democrat la prezidențiale, arată datele Baromentrului Opiniei Publice.

Mai puțin de unu la sută ar vota pentru un candidat independent la alegerile prezidențiale.

Sondajul a fost efectuat în perioada 7- 23 decembrie, pe un eșantion de 1 187 de persoane și are o marjă de eroare de +/- 2,84%.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram