/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Moldovenii care sărbătoresc Revelionul în România riscă să nu poată reveni acasă pe 1-2 ianuarie

31 decembrie 2019, ora 19:28

Meteorologii români anunță că se dezlănțuie prăpădul în noaptea de Revelion. Pentru mai multe zone din Romînia a fost anunțat Cod Galben de viscol și vânturi puternice. În munți există riscul formării avalanșelor.

Codul galben de viscol a fost emis, deocamdară, pentru intervalul 31 decembrie, ora 18:00 – 01 ianuarie, ora 20:00. Cele mai afectate vor fi zonele montane și Moldova.

În zonele joase, vântul va sufla şi cu 70 de kilometri la oră. Vor exista și condiții de ploaie ce pot duce la formarea de polei. La munte, la altitudini mai mari de 1700 m, vântul va sufla cu putere cu viteze de peste 90 km/h. În centrul, estul și sud-estul României vor fi precipitații mixte, ce pot favoriza depuneri de polei.

Șefa ANM, Elena Mateescu a precizat că în primele săptămâni din noul an temperaturile se vor situa în jurul celor specifice acestei perioade din an. Săptămânile 6-13 ianuarie și 13-20 ianuarie se caracterizează ca fiind cu temperaturi ușor peste medie, scrie Capital.ro.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram