/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Și deputații vor odihnă. Aleșii poporului spun că vor avea parte de vacanțe modeste în acest an

missing
31 decembrie 2019, ora 22:07

Vacanța din acest an a deputaților va fi una modestă, fără mese copioase și destinații exotice. Cel puțin asta ne-au spus aleșii poporului, care preferă să petreacă timpul acasă, alături de cei dragi.  De vină ar fi și salariile modeste care nu le permit să-și aleagă locații deosebite pentru sărbători. Chiar și așa, sătui de atâta muncă, unii au zis că… ar vrea să rătăcească chiar și prin păduri, fără telefoane mobile.

Anul care a ajuns la final a fost diferit pentru fiecare deputat.  Pentru unii aleși ai poporului, 2019 a fost destul de dificil, în timp ce alții consideră că anume acesta a fost anul reușitelor politice.

„Complicat. Am avut o demisie a Guvernului într-o situație pe care nu mi-aș fi dorit-o”, Monica Babuc, deputată PDM.

„A fost un an superb. Am făcut două campanii pe două platforme politice diferite”, Octavian Țîcu, deputat independent.

Sesiunea parlamentară de toamnă a fost plină cu de toate, spun deputații, așa că se cere o mică vacanță. Mulți dintre aleși nu știu încă unde se vor recreea în timpul sărbătorilor de iarnă. Doar un deputat dintre cei pe care am reușit să-i întrebăm ne-a spus că-și va petrece noaptea dintre ani departe de casă.

„Probabil că o să plec la munte, nu cunosc încă unde, dar reieșind din posibilitățile familiei noastre, avem vacanțe scurte și nu atât de departe. -În Elveția, Italia? Dacă o să fie cu doză de sarcasm, nu o să vă răspund”, Alexandru Juzdan, deputat PDM.

Lipsa unei destinații prestabilite se datorează și remunerărilor modeste. Parlamentarii se plâng că banii din salariul de deputat nu le ajung pentru o odihnă ca la carte. De aceea, sunt nevoiți să facă economii pentru escapadele de sezon.

Trebuie să adun familia, Adunarea Populară, să analizăm bugetul, să luăm vreun credit de la BEM și atunci vedem dacă avem posibilitatea”, Bogdan Țîrdea, deputat PSRM.

Mie îmi plac călătoriile spontane, încă nu m-am decis. Probabil la munte, dar vedem unde sunt oferte mai ieftine”, Radu Marian, deputat Blocul ACUM.

Undeva în pădure, unde nu este rețea mobilă”, Igor Himici, deputat PP Șor.

Mulți dintre aleșii poporului aleg, totuși, să rămână acasă pentru a marca trecerea dintre ani.

Reuniunea familiei acasă e cea mai mare sărbătoare”, Arina Spătaru, deputată Blocul ACUM.

„Eu de sărbători, în fiecare an, sunt în Republica Moldova, alături de părinți”, Grigore Novac, deputat PSRM.

„Eu nu am planificat vacanța, o să stau în țară”, Marina Tauber, deputată Șor.

Și asta pentru că bugetul pentru acest Revelion ar fi modest, spun deputații.

„Doar o masă modestă pentru familie, soție și fiică”, Alexandru Slusari, deputat Blocul ACUM.

„Soția știe care e bugetul nostru familial. Eu știu că trebuie să-l aduc acasă”, Adrian Lebedinschi, deputat PSRM.

Sesiunea de toamnă a Parlamentului a început pe 2 septembrie și s-a încheiat pe 20 decembrie. În această perioadă, aleșii poporului au reușit să adopte 159 de acte legislative.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram