/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Un grup de locatari din sectorul Râșcani a protestat față de construcția unui bloc cu 16 etaje

missing
02 ianuarie 2020, ora 17:59

Un grup de locatari din sectorul Rîșcani al capitalei și-a manifestat astăzi nemulțumirea față de construcția unui bloc de locuit cu 16 etaje în zona verde de pe strada Nicolae Dimo. Este vorba despre un teren din preajma blocului de pe strada N. Dimo 7/3, unde în 2018 a fost instalat un gard de protecție și au fost tăiați mai mulți copaci. 

Amintim că, fostul primar interimar Ruslan Codreanu a făcut o vizită la 13 noiembrie 2018 pe terenul din str. Nicolae Dimo și a luat decizia de a anula valabilitatea autorizaţiei de construcție.

În iulie 2019 însă, în urma petițiilor locatarilor din str. Dimo 7/3 a fost inițiat un control de către Agenția pentru Supraveghere Tehnică, asupra legalității actelor și proiectului de execuție. Atunci, Inspectorii Agenției nu au depistat însă încălcări și abateri în procesul de construire a viitoarelor locuințe.

Actul certifică faptul că blocul locativ din strada Dimo 7/3 este construit legal. Prin urmare, lucrările de construcție au fost reluate.

Nu este pentru prima oară când locatarii au protestat împotriva construcției blocului cu 16 etaje.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram