/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Companiile care construiesc blocul din str. Dimo neagă acuzațiile aduse de Ceban: „Declarațiile primarului nu corespund adevărului”

missing
03 ianuarie 2020, ora 17:11

Două companii de construcții, care susțin că gestionează șantierul de construcții din str. Nicolae Dimo 7/3 din capitală, la care s-a referit primarul Ion Ceban în cadrul unei conferințe de presă din această dimineață, neagă acuzațiile aduse de edilul capitalei.

Avocatul companiilor „Procons Plus” și „Global Construct”, Valerii Voleanschi susține că firma „Vasigur Grup” la care s-a referit primarul, nu are nimic cu acest șantier, iar acuzațiile lui Ion Ceban, despre implicarea unui funcționar de la Primărie în obținerea ilegală a terenului, ar fi lipsite de adevăr.

„Vasigur Grup” nu are careva tangențe cu lotul de teren de pe str. N. Dimo 7/3, ori construcția obiectului în cauză este efectuată de către companiile „Procons Plus” și „Global Construct”, care dețin toate autorizațiile necesare executării lucrărilor de construcție, emise în conformitate cu prevederile legislației în vigoare.

În privința implicării funcționarilor publici în furtul terenului, comunicăm că declarațiile date nu corespund adevărului, ori compania „Procons Plus” a primit terenul în baza unui contract de arendă perfect legal și nu întreține careva relații economice cu funcționarii publici ai Primăriei, iar declarațiile primarului general lon Ceban, privind coruperea judecătorilor, subminează încrederea justițiabilului în actul de justiție și aduce prejudicii grave reputației agenților economici”, se spune într-un comunicat emis presei de avocatul celor două companii de construcții.

Astăzi, Ion Ceban a declarat că terenul de pe strada Nicolae Dimo 7/3 a ajuns ilegal în posesia unui funcționar din cadrul Primăriei, Gheorghe Cavca, care activează din 2013 în calitate de specialist în cadrul Direcției arhitectură, urbanism și relații funciare.

Edilul a cerut o secretariatului să investigheze cazul și a spus că va sesiza organele de drept să se implice.

Terenul „buclucaș” din str. Dimo a ajuns ilegal în posesia unui funcționar de la Primărie. Ceban a cerut o investigație

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram