/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Situaţia a scăpat de sub control în Australia, după ce trei incendii s-au unit! Se anunță cea mai grea zi

missing
04 ianuarie 2020, ora 13:02

Situaţie din ce în ce mai critică în Australia, unde focul distruge tot ce găsește în cale. Trei incendii s-au combinat şi au format unul singur, mai mare decât Manhattan. Incendiile s-au unit în cursul nopţii în regiunea Omeo din statul Victoria, acoperind 6.000 de hectare. Mai mult, condițiile meteorologice favorizează răspândirea focului, viteza vântului, dar şi temperaturile cresc.

Prim ministrul australian Scott Morrison a anunțat că va detașa 3 000 de soldați din trupele de rezervă care să ajute salvatorii, pentru a face față focului, conform BBC.com, citat de B1.ro.

Ministrul Apărării Linda Reynolds spune că este pentru prima dată în istorie când se iau astfel de măsuri. Astăzi se anunță cea mai grea zi de până acum pentru că focul s-a extins, temperaturile depășesc 40 de grade Celsius iar vântul suflă puternic.

De asemenea SUA, Canada și Noua Zeelandă au trimis trupe pentru a ajuta în această bătălie împotriva focului.

Un anunț de avertisment, trasmis locuitorilor din estul Victoriei, atenționează că este prea târziu pentru a părăsi zona. Rezidenții sunt sfătuiți să se refugieze în spații închise sau în zone de lângă apă și li se spune că orice încercare de a pleca poate fi „mortală”.

Din septembrie și până acum focul a ucis 23 de persoane în Australia, iar pe internet au apărut mii de poze apocaliptice cu incendiul din păduri și animale arse de vii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram