/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Un înalt funcționar suedez a murit în aeroportul din București 

missing
04 ianuarie 2020, ora 18:36

Tragedie pe aeroportul Otopeni din București. Un înalt funcționar suedez, venit în vacanță în România, a murit chiar în cabinetul medical al aeroportului. Cauza probabilă a morții pare a fi un atac vascular-cerebral, dar conform procedurilor, moartea cetățeanului suedez a fost înregistrată ca „suspectă”, scrie B1.ro.

Ake Goransson conducea Agenția Guvernamentală de Sprijin al Comunităților Religioase, instituție aflată în subordinea Ministerului Culturii de la Stockholm. În 2017, funcționarul a fost ținta unei tentative de asasinat.

Decesul lui Goransson chiar pe Aeroportul Henri Coandă a stârnit rumoare în presa suedeză. Un procuror al Departamentului de Crimă Organizată și Criminalitate Transfrontalieră a spus că informațiile privind moartea lui Goransson „sunt foarte puține”, fiind așteptate lămuriri de la colegii români.

Potrivit Poliției Române, Ake Roransson venise în vacanță în România, cu o cursă Stockholm – Munchen – București. Urma să fie cazat la „Hilton București”, însă nu a mai ajuns.

„După coborârea din avion, pe Otopeni, lui Goransson i s-a făcut rău, a fost dus la cabinetul medical de la aeroport, dar a intrat în stop cardio-respirator și nu a răspuns manevrelor de resuscitare. Cauza probabilă a morții pare a fi un atac vascular-cerebral, dar nu ne putem pronunța până la finalizarea autopsiei. Am anunțat rudele și Ambasada Suediei”, a precizat reprezentanța Poliției Române.

Moartea cetățeanului suedez a fost înregistrată ca „suspectă”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram