/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Cântăreața care donează jumătate de milion de euro pentru lupta cu incendiile din Australia

missing
05 ianuarie 2020, ora 12:48

Interpreta americană Alecia Beth Moore, cunoscută sub numele de scenă Pink, câștigătoarea a două premii Grammy, a decis să facă o donație de jumătate de million de euro pentru pompierii care luptă cu incendiile devastatoare din Australia.

Într-o postare făcută pe Twitter, Pink a anunțat că va sprijini financiar intervențiile pompierilor din Australia.

„Sunt total devastată urmărind ce se întâmplă în Australia cu aceste incendii groaznice. Mă angajez să fac o donație de 500.000 de dolari pompierilor care luptă din răsputeri cu focul în prima linie. Inima mea este alături de prietenii noștri din Oz”, a scris Pink pe Twitter.

Australia a chemat 3.000 de militari rezervişti să ajute echipele de intervenție, care nu mai pot face faţă incendiilor de vegetaţie care devastează ţara.

Sfârşitul de săptămână se anunţă catastrofal pe frontul incendiilor.Temperaturile caniculare depășesc 40 de grade Celsius și sunt însoţite de vânturi violente care împrăștie flăcările.

De la începutul anotimpului de incendii, în septembrie, cel puţin 23 de persoane şi-au pierdut viaţa, alte zeci sunt date dispărute şi peste 1 300 de case s-au transformat în cenuşă. S-a estimat că jumătate de miliard de animale au murit arse de vii în păduri.

Imaginile din Australia din ultimele zile sunt apocaliptice. Cerul s-a făcut roșu ca sângele deasupra unor zone din sud-estul țării. Oamenii caută disperaţi refugiu din calea incendiilor devastatoare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram