/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Iran, gata de război! A arborat prima dată din istorie steagul roşu pe moscheie. Donald Trump amenință

missing
05 ianuarie 2020, ora 10:45

Iranul sugerează că se pregăteşte de un „război sângeros”, după ce Qasem Soleimani, liderul Forţei Quds, a murit vineri în urma unui atac cu dronă al Statelor Unite ale Americii.

Iranienii au dat semnalul, arborând pentru prima dată în istorie steagul roşu deasupra unei moschei considerate loc sacru.

Steagul a fost arborat la moscheea Jamkaram din oraşul Qom, un loc considerat sacru şi sfânt în Orientul Mijlociu încă din Evul Mediu, potrivit foxnews.com, citat de Digi24.ro.

Steagurile roșii din tradiția șiită simbolizează sângele vărsat pe nedrept și servesc ca un apel pentru a răzbuna o persoană ucisă. Steagurile roșii au fost arborate și la manifestații din Teheran.

Sâmbătă seară, o rachetă a căzut în interiorul Zonei Verzi a Bagdadului, în apropierea Ambasadei SUA, iar alta a lovit cartierul Jadriya din apropiere şi alte două au fost lansate asupra bazei aerene din Balad, la nord de oraş, dar nimeni nu a fost ucis, a informat armata irakiană. Până acum, atacul nu a fost revendicat.

Președinle SUA Donald Trump a scris că Iranul „vorbeşte cu foarte mare îndrăzneală despre vizarea anumitor ţinte ale SUA” ca răspuns la moartea lui Soleimani.

Trump a declarat că SUA are în vizor 52 de obiective iraniene și că unele sunt „la un nivel foarte înalt şi importante pentru Iran şi cultura iraniană, iar acele ţinte, şi Iranul însuşi, vor fi lovite foarte rapid şi foarte rău”.

„SUA nu mai doresc ameninţări!”, a spus Trump, adăugând că cele 52 de ţinte reprezintă cei 52 de americani care au fost ţinuţi ostatici în Iran după ce au fost capturaţi din ambasada SUA din Teheran în 1979.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram