Jucătorii de tenis din întreaga lume donează bani pentru victimele incendiilor din Australia. Majoritatea participanților la „Australia Craig Tiley” (ATP Cup) au decis să doneze o anumită sumă de bani la fiecare as din cadrul meciurilor.

Tenismenaromână Simona Halep a decis și ea să participe financiar, dar într-un alt mod. Aceasta promite că va dona câte 200 de dolari de fiecare data când îl va enerva pe antrenorul său Darren Cahill.

„Ştiţi că iubesc Australia, dar ştiţi şi că nu dau mulţi aşi. Vreau să ajut şi promisiunea mea este următoarea: de fiecare dată când îl voi enerva pe Darren Cahill, la fiecare meci al meu din Australia, voi dona 200 de dolari. Aşa sigur voi strânge mulţi bani”, a scris Halep pe Twitter.

La scurt timp a reacționat și antrenorul, tot pe o rețea socială.

„Bine jucat, Simona! Și eu voi da cu tine câte 50 de dolari pentru fiecare ieșire nervoasă. Așa că, pentru prima dată, voi spune ‘Bravo’!. Sufletele noastre sunt alături de pompieri, voluntari, cei de la serviciile de urgență și de toate familiile afectate”, a răspuns Darren Cahill.

Preşedintele „Tennis Australia Craig Tiley” a anunţat organizarea de evenimente pentru strângerea de fonduri la ATP Cup, Openul Australiei şi la alte turnee prevăzute în perioada următoare.

De la începutul lunii septembrie, cel puţin 23 de persoane au murit şi alte mii au fost evacuate din cauza incendiilor din Australia. Organizatorii turneelor de tenis au anunţat că experţi medicali vor supraveghea condiţiile de joc şi meciurile vor fi suspendate dacă va fi cazul.

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!