/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Ieșim din sărbători și intrăm în campanie electorală. Săptămâna viitoare începe înregistrarea candidaților

missing
06 ianuarie 2020, ora 14:13

Abia de ieșim din sărbători că intrăm în campania electorală. De fapt, aceste alegeri îi vizează nemijlocit pe alegătorii din circumscripția uninominală nr. 38 – municipiul Hîncești, unde se vor desfășura alegeri parlamentare noi pe 15 martie. Totuși, cu ochii pe aceste alegeri va fi întreaga țară, or, se pare că acest fotoliu de deputat este râvnit de mai multe partide, cum ar fi Partidul Democrat, care trebuie să-și mențină numărul inițial de deputați în fracțiune, obținut după alegerile din 24 februarie 2019, sau partidele PAS și PPDA (Partidul Acțiune și Solidaritate și Partidul Platforma Demnitate și Adevăr), ai căror lideri, Maia Sandu și Andrei Năstase, au rămas fără funcții după căderea Guvernului Sandu. 

Așadar, partidele care vor să lupte pentru acest fotoliu de deputat trebuie să se grăbească să ia o decizie privind candidatura pe care o vor înainta, căci înregistrarea concurenților începe într-o săptămână – pe 15 ianuarie. Concurenții electorali vor avea posibilitatea să depună actele pentru înregistrarea în cursa electorală până pe data de 13 februarie inclusiv. 

Din ziua depunerii cererii de înregistrare în cursa electorală, membrii Consiliului electoral de circumscripție vor avea la dispoziție maxim șapte zile pentru a decide dacă înregistrează sau nu concurentul electoral.

Lista finală a candidaților înregistrați o vom afla cel târziu pe data de 20 februarie, iar dacă un candidat se va răzgândi și va dori să se retragă din cursă o va putea face până pe 29 februarie. 

Funcția de deputat în Parlament, reprezentant al circumscripției nr. 38, Hîncești, a devenit vacantă după ce democratul Alexandru Botnari a renunțat la mandatul de parlamentar, optând pentru cel de primar al orașului Hîncești.

Statul va cheltui peste patru milioane de lei pentru organizarea acestor alegeri.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram