Președintele Republicii Bielorusia, Alexandr Lukașenko, le-a propus rușilor să le achite gazele naturale nu în dolari, ci în ruble rusești. Acesta zice însă că, deși a venit cu această inițiativă de mai multe ori, autoritățile de la Moscova nu i-au dat încă un răspuns. 

Propunerea se regăsește chiar în strategia Republicii Bielorusia de fortificare a monedei naționale pentru următorii 15 ani, iar pentru aceasta autoritățile din Belarus intenționează să facă anumite modificări în textul acordului dintre guvernele celor două țări privitor la acest subiect, scrie Tass.ru.

Președintele bielorus a mai spus că acesta ar fi un pas spre introducerea monedei unice în țările din Uniunea Euroasiatică.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!