/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

Trump amenință cu sancțiuni Irakul, după ce autoritățile de la Bagdad au cerut retragerea trupelor americane

missing
06 ianuarie 2020, ora 09:29

Președintele american Donald Trump amenință cu sancțiuni autoritățile de la Bagdad, după ce acestea au cerut retragerea trupelor americane de pe teritoriul Irakului. Acesta spune că SUA a investit miliarde de dolari pentru crearea bazei aeriene de pe teritoriul Irakului și, dacă aceștia vor ca trupele americane să se retragă, să le întoarcă banii. 

„Le vom percepe sancțiuni așa cum nu au mai văzut. Sancțiunile impuse Iranului vor părea blânde prin comparație”, le-a spus Trump jurnaliștilor, potrivit Reuters.

Parlamentul irakian a votat ieri o rezoluţie prin care a cerut Guvernului să expulzeze trupele militare americane din ţară. Rezoluţia nu are putere juridică, asemenea unei legi, dar premierul irakian, Adel Abdul Mahdi, ceruse Parlamentului să adopte o asemenea rezoluţie, ceea ce înseamnă că şi Executivul de la Bagdad e de acord cu măsura votată de Legislativ.

Decizia legislativului irakian vine după ce vineri a fost ucis influentul general iranian Qasem Soleimani într-o lovitură aeriană cu o dronă militară la aeroportul din Bagdad.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram