/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Trump: „Iranul nu va avea niciodată arma nucleară”

06 ianuarie 2020, ora 20:21

Preşedintele american Donald Trump a reafirmat luni că nu va lăsa Iranul să obţină arma nucleară, a doua zi după anunţul Teheranului că nu va mai respecta nicio limită privind îmbogăţirea uraniului prevăzută în acordul nuclear din 2015, relatează AFP.

“Iranul nu va avea niciodată arma nucleară!”, a postat pe Twitter preşedintele american, care şi-a înmulţit mesajele de ameninţare faţă de Republica Islamică după uciderea, într-un raid american la Bagdad, a generalului iranian Qassem Soleimani, scrie agerpres.ro.

Donald Trump a decis în 2018 retragerea unilaterală a SUA din acordul nuclear iranian încheiat în 2015 între Teheran şi cei cinci membri permanenţi ai Consiliului de Securitate al ONU (China, SUA, Franţa, Marea Britanie şi Rusia) plus Germania.

În acest text, care nu mai atârnă decât de un fir de păr, Iranul accepta să reducă drastic activităţile nucleare, de o manieră care să dovedească că acestea nu au un scop militar, în schimbul ridicării unei părţi a sancţiunilor economice internaţionale care îi asfixiau economia.

Iranul a repetat totuşi încă o dată duminică că este gata, în cazul unei schimbări de politică a Washingtonului, să revină la aplicarea deplină şi integrală a angajamentelor sale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram