/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Germania va retrage o parte a soldaţilor săi staţionaţi în Irak

missing
07 ianuarie 2020, ora 13:19

Armata germană a anunţat astăzi retragerea unei părţi a militarilor săi staţionaţi în prezent în Irak pentru misiuni de formare, ei urmând să fie transferaţi în Iordania şi Kuweit din cauza agravării situaţiei din regiune, transmit AFP şi Reuters.

Contingentul german, format din 120 militari, va fi ”redus provizoriu”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării german. Măsura va afecta un sfert dintre cei 120 de militari germani aflaţi în Irak, scrie agerpres.ro.

Această deplasare de trupe va ”începe în viitorul apropiat”, a adăugat reprezentantul Ministerului Apărării german, fără a oferi detalii privind calendarul sau numărul precis de militari vizaţi.

Anunţul retragerii parţiale din Irak a fost comunicat prin curier Bundestagului – care încadrează strict misiunile militare – de către Ministerul Apărării german.

Ministrul de externe german Heiko Maas a declarat luni că este important ca Irakul să nu devină ”teatrul unui război prin procură între alte ţări”, respectiv SUA şi Iran. El s-a declarat îngrijorat de o posibilă recrudescenţă a Statului Islamic dacă trupele străine părăsesc rapid Irakul. ”Nimeni nu vrea cu adevărat acest lucru”, a spus şeful diplomaţiei germane.

Parlamentul irakian a cerut duminică SUA şi altor ţări să-şi retragă trupele din Irak, după uciderea vineri, la Bagdad, a generalului iranian Qassem Soleimani de către forţe americane.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram