Liderul Partidului Socialist din Spania, Pedro Sánchez, a câștigat un al doilea mandat de premier. Parlamentul spaniol i-a acordat astăzi vot de încredere pentru formarea unui nou Cabinet de Miniștri, transmite Elpais.com

Sánchez a câștigat la limită cu doar două voturi în plus în favoarea candidaturii acestuia la postul de premier. Voturile parlamentarilor spanioli au fost împărțite astfel: 167 – pentru; 165 – contra și 18 abțineri.

Noul Guvern spaniol ar putea fi învestit deja mâine, 8 ianuarie.

Premierul Sánchez va conduce al doilea Guvern de coaliție din istoria Spaniei, scrie El Pais.

Potrivit sursei citate, noul Executiv intenționează să introducă majorări fiscale pentru persoanele cu venituri mari și pentru corporații pentru a crește salariul minim, dar nu este clar deocamdată, dacă aceste inițiative vor fi susținute de majoritatea parlamentară de coaliție.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!