/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Spania: Pedro Sánchez a câștigat un nou mandat de prim-ministru

missing
07 ianuarie 2020, ora 15:54

Liderul Partidului Socialist din Spania, Pedro Sánchez, a câștigat un al doilea mandat de premier. Parlamentul spaniol i-a acordat astăzi vot de încredere pentru formarea unui nou Cabinet de Miniștri, transmite Elpais.com

Sánchez a câștigat la limită cu doar două voturi în plus în favoarea candidaturii acestuia la postul de premier. Voturile parlamentarilor spanioli au fost împărțite astfel: 167 – pentru; 165 – contra și 18 abțineri.

Noul Guvern spaniol ar putea fi învestit deja mâine, 8 ianuarie.

Premierul Sánchez va conduce al doilea Guvern de coaliție din istoria Spaniei, scrie El Pais.

Potrivit sursei citate, noul Executiv intenționează să introducă majorări fiscale pentru persoanele cu venituri mari și pentru corporații pentru a crește salariul minim, dar nu este clar deocamdată, dacă aceste inițiative vor fi susținute de majoritatea parlamentară de coaliție.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram