Premierul român Ludovic Orban a discutat cu oficialii europeni, la Bruxelles, despre situația din Republica Moldova și a transmis că ceea ce s-a întâmplat la Chișinău „reprezintă o involuție”, iar Guvernul Chicu nu poate fi considerat un „partener serios”.

Ludovic Orban a fost întrebat, în cadrul unei conferințe de presă de la Bruxelles, ce mesaj a transmis oficialilor europeni cu care s-a întâlnit referitor la Republica Moldova.

„Am transmis un mesaj care este foarte bine cunoscut. După moțiunea de cenzură depusă de PSRM, care a adus la căderea Guvernului Maia Sandu, iar ulterior la formarea unui guvern PSRM fără singura forță politică clar pro-europeană și care avea girul nostru și nu numai al nostru și ne conferă garanția unui parcurs european pentru Republica Moldova, tot ceea ce s-a întâmplat în Republica Moldova reprezintă o involuție care ne creează îngrijorare și din punctul nostru de vedere, nu putem să considerăm un partener serios actualul Guvern”, a declarat premierul român, citat de infoprut.ro.

De asemenea, Orban a cerut oficialilor europeni „maximă exigență” în legătură cu ce se întâmplă în Republica Moldova.

„În ceea ce privește poziția pe care am exprimat-o, atât comisarului pentru Extindere cât și altor social-europeni a fost aceea de a privi cu maximă circumspecție și cu maximă exigență tot ceea ce se întâmplă în Republica Moldova și, practic, dacă nu se respectă angajamentele care au fost luate în ceea ce privește parcursul european, Uniunea Europeană, Comisia Europeană să acționeze în consecință”, a adăugat sursa.

Amintim că Ludovic Orban întreprinde prima sa vizită oficială în străinătate și are, timp de trei zile, întâlniri cu oficiali europeni.

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!