/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete, ajutor din SUA și sprijin din UE! Rusia anunță un acord cu Kievul

Mari companii aeriene și-au suspendat zborurile în Iran și Irak

missing
08 ianuarie 2020, ora 15:27

Mai multe companii aeriene au anunțat că își suspendă zborurile spre Iran și Irak, după ce o bază militară americană din Irak a fost atacată cu rachete și după ce s-a prăbușit avionul ucrainean cu 176 de oameni la bord.

Printre companiile care au anunțat deja suspendarea zborurilor se numără: Lufthansa, Air France, Malaysia Airlines, Singapore Airlines, Taiwan’s EVA.

Și companiile aeriane din Ucraina au anulat toate zborurile spre Teheran și a propus pasagerilor modificarea rutelor de zbor prin alte state sau restituirea banilor pentru bilete.

Amintim că în această dimineață s-a prăbușit un avion de pe cursa Teheran-Kiev cu 167 de pasageri la bord și 9 membri ai echipajului. Autoritățile ucrainene nu exclud versiunea doborârii avionului în urma conflictului militar care a apărut în ultimele zile între Iran și SUA. pe de altă parte, investigațiile de la locul tragediei ar arăta o defecțiune la motorul avionului care ar fi luat foc la scurt timp de la decolarea de pe aeroportul din Teheran.

Autoritățile de la Kiev au interzis tuturor companiilor aeriene ucrainene să efectueze zboruri spre Iran, până la elucidarea tuturor circumstanțelor în care s-a produs tragedia aviatică.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram