Președintele țării Igor Dodon, lider informal al socialiștilor, face aluzie la faptul că Partidul Democrat (PDM) și Partidul Socialiștilor (PSRM) ar putea crea o majoritate parlamentară, după ce democrații vor trece prin procesul de reformare a partidului. Acesta a declarat, într-un interviu pentru Tribuna.md, că până în 2023, când expiră mandatul actualilor parlamentari, cele două formațiuni ar putea colabora la nivel politic, pentru a asigura o guvernare stabilă până la viitoarele alegeri parlamentare ordinare. 

„(…) Eu privesc această colaborare parlamentară dintre PSRM și PD strict prin prisma pragmatismului politic și a obiectivului pe care ambele partide îl au, de a susține un guvern care să facă lucruri bune pentru oameni, ceea ce ar aduce și succesul politic pentru ambele partide.

Cele două partide nu au o colaborare politică acum, dar lucrează pe o platformă socială amplă, creată în susținerea unui guvern care să muncească pentru oameni. La această etapă, o astfel de colaborare pe o formulă tehnică, cred că, este chiar mai puternică și poate fi mai eficientă decât una politică, dar nu exclud că dacă PDM va încheia cu bine procesul de reformare, lucrurile să evolueze și în zona politică prin asigurarea unei guvernări stabile până la alegerile parlamentare ordinare din 2023”, a declarat șeful statului.

În vara acestui an, Partidul Socialiștilor a creat o majoritate parlamentară cu Blocul ACUM, majoritate care s-a destrămat după căderea Guvernului Sandu, în urma unei moțiuni de cenzură votată de către deputații din PSRM și PDM.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!