/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Igor Dodon speră că PD și PSRM vor asigura „o guvernare stabilă” până în 2023, după ce democrații vor trece prin procesul de epurare

missing
09 ianuarie 2020, ora 11:14

Președintele țării Igor Dodon, lider informal al socialiștilor, face aluzie la faptul că Partidul Democrat (PDM) și Partidul Socialiștilor (PSRM) ar putea crea o majoritate parlamentară, după ce democrații vor trece prin procesul de reformare a partidului. Acesta a declarat, într-un interviu pentru Tribuna.md, că până în 2023, când expiră mandatul actualilor parlamentari, cele două formațiuni ar putea colabora la nivel politic, pentru a asigura o guvernare stabilă până la viitoarele alegeri parlamentare ordinare. 

„(…) Eu privesc această colaborare parlamentară dintre PSRM și PD strict prin prisma pragmatismului politic și a obiectivului pe care ambele partide îl au, de a susține un guvern care să facă lucruri bune pentru oameni, ceea ce ar aduce și succesul politic pentru ambele partide.

Cele două partide nu au o colaborare politică acum, dar lucrează pe o platformă socială amplă, creată în susținerea unui guvern care să muncească pentru oameni. La această etapă, o astfel de colaborare pe o formulă tehnică, cred că, este chiar mai puternică și poate fi mai eficientă decât una politică, dar nu exclud că dacă PDM va încheia cu bine procesul de reformare, lucrurile să evolueze și în zona politică prin asigurarea unei guvernări stabile până la alegerile parlamentare ordinare din 2023”, a declarat șeful statului.

În vara acestui an, Partidul Socialiștilor a creat o majoritate parlamentară cu Blocul ACUM, majoritate care s-a destrămat după căderea Guvernului Sandu, în urma unei moțiuni de cenzură votată de către deputații din PSRM și PDM.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram