/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Un expert ucrainean în relații externe, aflat la Teheran la o conferință, urma să zboare cu avionul care s-a prăbușit. Și-a schimbat biletul

missing
09 ianuarie 2020, ora 07:07

Un expert în relații externe din Ucraina, care se afla în Iran la o conferință, urma să zboare la Kiev cu avionul care s-a prăbușit ieri în apropiere de Teheran, dar norocul a făcut ca bărbatul să-și schimbe biletul pentru o altă cursă.

Andrei Buzarov a povestit că a participat la o conferință internațională la Teheran și urma să se întoarcă acasă la bordul avionului care s-a prăbușit. Cu câteva zile înainte, acesta a decis să-și schimbe biletul pentru data de 9 ianuarie, scrie unian.ua.

Serviciul de Securitate al Ucrainei a anunțat anterior că alte două persoane, care s-au înregistrat drept pasageri la cursa tragică Teheran-Kiev, nu s-au ambarcat în avion. Numele lor nu au fost făcute publice. S-a spus doar că nu sunt cetățeni ucraineni. Nu se cunosc nici motivele pentru care persoanele nu s-au urcat în aeronavă.

Amintim că avionul cu 176 de oameni la bord s-a prăbușit ieri la scurt timp după ce a decolat de pe aeroportul din Teheran. Prima versiune examinată este o problemă tehnică a aeronavei, dar nu este exclus nici faptul că avionul ar fi fost doborât.

O echipă de experți din Ucraina a plecat în Iran pentru a participa la investigațiile accidentului aviatic.

Autoritățile de la Teheran refuză să trimită în SUA cutiile negre ale avionului, identificate la locul accidentului.

Mai multe companii aeriene au anunțat că își suspendă zborurile spre Iran și Irak, după ce o bază militară americană din Irak a fost atacată cu rachete și după ce s-a prăbușit avionul ucrainean cu 176 de oameni la bord.

Mari companii aeriene și-au suspendat zborurile în Iran și Irak

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram