După ce am cucerit mesele de sărbătoare, acum e tipul să numărăm kilogramele acumulate și centimetrii din jurul taliei. Cei care nu s-au năpustit asupra bucatelor, pot răsufla ușurați. Iar cei care au ținut să mănânce de toate, acum sunt cu gândul la slăbit. Ca să nu ne stresăm prea tare atunci când ne privim în oglindă, nutriționiștii și antrenorii de sport ne sar în ajutor.

Maria-Victoria RACU, NUTRIȚIONISTĂ

„În această perioadă este recomandat să avem grijă de digestia noastră și anume să adăugăm mai multe fibre în alimentația noastră ma refer la fructe, legume acele prune uscate cât mai multe cereale, în plus este recomandat să optăm și pentru lactatele fermentate cum ar fi iaurturile chefirul care o să ne îmbunătățească microflora intestinală”.

Ceaiurile și apa tot fac minuni, ne asigură nutriționista.

Maria-Victoria RACU, NUTRIȚIONISTĂ

„Trebuie sa ne hidratăm la acel ceai sau apa care o bem sa adăugăm lămâie sau ghimbir.”

O altă soluție pentru recuperarea după sărbătorile de iarnă sunt și sălile de sport. Pe lângă tonifiere, exercițiile de tip cardio ne ajută, cel mai rapid, să scăpăm de grăsimea nedorită.

Aliona Istrati, o antrenoare cu peste 14 ani de experiență în spate, știe cel mai bine cum trebuie să-ți revii după mesele copioase.

Aliona ISTRATI, ANTRENOARE DE SPORT

„Ceea ce le propun eu, să înceapă chiar cu exerciții cardio, după care fiecare după pregătirea fizică știind nivelul lor de pregătire deja se ocupă în sală după necesitate  ce vrea să modeleze sau ce parte a corpului”.

Din experiența antrenorilor de sport, moldovenii revin în săli după ce se încheie șirul sărbătorilor de iarnă.

 

 

 

 

 

 

\\192.168.1.109\tv8brut\2020\01 IANUARIE\03\KILOGRAME SARBATORI

 

 

 

 

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!