/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

Deputații PAS cer explicații urgente de la Stoianoglo și Flenchea în cazul „sechestrării” unui tânăr în regiunea transnistreană

missing
10 ianuarie 2020, ora 13:46

Deputații fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate au trimis un demers oficial în adresa vicepremierului pentru Reintegrare, Alexandru Flenchea, în care au cerut să intervină de urgență pentru a elucida cazul dispariției unui tânăr în regiunea transnistreană, caz anunțat de „Promo-LEX” încă pe 30 decembrie. Deputații PAS se arată indignați de inacțiunile Guvernului în acest caz.

„În decembrie 2019, Alexandru Rjavitin a mers în vizită la părinții săi în satul Pervomaisc din regiunea transnistreană. Pe 18  decembrie, în jurul orei 20:00, a dispărut din propria locuință în condiții suspecte. Există informații că Alexandru a fost răpit de structurile administrației de la Tiraspol, iar noi nu cunoaștem absolut nimic unde și în ce condiții este ținut și dacă mai este în viață.

Guvernul tace și nu a venit cu o reacție oficială până acum referitor la măsurile întreprinse, ceea ce atestă că Guvernul nu este capabil să apere interesele cetățenilor săi. Lipsa de transparență totală pe marginea acestui caz este extrem de îngrijorătoare. Facem un demers oficial către Alexandru Flenchea să intervină de urgență și să întreprindă acțiunile necesare pentru a stabili, în primul rând, locul de aflare a lui Alexandru Rjavitin, pentru a-i oferi un avocat și un medic. Solicităm examinarea urgentă a acestui caz, dar și a fenomenului de înrolare forțată a tinerilor în structurile militare din stânga Nistrului”, a declarat deputata Doina Gherman în cadrul unei conferințe de presă.

Parlamentarii au înaintat un demers și procurorului general Alexandr Stoianoglo cu aceleași solicitări și i-au cerut explicații urgente. Șeful PG urmează să anunțe deputații dacă acest caz este în vizorul Procuraturii și care sunt acțiunile întreprinse de oamenii legii până acum.

Reprezentanții PAS mai vor o întrevedere oficială cu reprezentanții OSCE în R. Moldova, pentru a discuta acest caz și așteaptă poziția oficială a instituției pe marginea problemei abordate.

Pe 30 decembrie, Alexandru Flenchea scria pe Facebook că locuitorii R. Moldova sunt prioritatea zero a Guvernului. Au trecut 3 săptămâni de când Alexandru Rjavitin  a fost sechestrat și Guvernul tace”, a punctat Doina Gherman.

Vezi și: Cazul „Rjavitin”: Vicepremierul pentru reintegrare spune că-l va discuta săptămâna viitoare cu cei de la Tiraspol

Precizăm că Alexandru Rjavitin din localitatea Pervomaisc, raionul Slobozia, a evadat acum patru ani din armata regiunii transnistrene și rudele bărbatului bănuiesc că acesta a fost arestat acum de nerecunoscutele autorități de la Tiraspol, pentru a fi tras la răspundere pentru evadare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram