/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Fostul judecător Oleg Sternioală a blocat accesul oamenilor legii în locuința sa și ulterior a fugit de acasă

missing
10 ianuarie 2020, ora 13:00

Fostul judecător de la Curtea Supremă de Justiție (CSJ), Oleg Sternioală, a interzis accesul oamenilor legii în casa sa ce urma să fie evaluată de experții imobiliari, în baza unei  ordonanțe emise de Procuratura Anticorupție, care administrează un dosar penal pornit pe faptul spălării banilor în proporții deosebit de mari.

Procurorul Roman Statnîi, care gestionează dosarul penal pe numele lui Sternioală, a declarat pentru „Ziarul de Gardă” că fostul judecător a invocat diferite pretexte pentru a bloca accesul în imobil, iar ulterior a fugit de acasă și nu a mai răspuns la apelurile telefonice. Acest lucru este calificat ca „eschivare de la organul de urmărire penală”.

„Dumnealui (n.r. Oleg Sternioală), la ora 8:30 dimineață, era acasă, în prezența avocaților. Dumnealui a fost citat anterior pentru a se prezenta. A refuzat însă să ofere accesul organului de urmărire penală (în interiorul casei, n.r.), invocând diferite motive, situații și circumstanțe. Ulterior, acțiunile de urmărire penală au fost reluate, însă acesta s-a eschivat și nu a mai răspuns la telefon, fugind. După aceea a fost dispusă citarea acestuia pentru mâine dimineață, la ora 8.30 cu înmânarea citației oficiale prin intermediul soției acestuia”, a declarat procurorul Roman Statnîi.

Potrivit acestuia, dacă Sternioală nu se va prezenta, organul de urmărire penală va decide asupra desfășurării acțiunilor forțat, cu spargerea ușii.

Avocații lui Oleg Sternioală nu au răspuns la apelurile „Ziarului de Gardă” pentru a oferi reacții.

Amintim că procurorii au inițiat un dosar penal după ce au stabilit că judecătorul Oleg Sternioală  a raportat venituri oficiale în valoare de 7 milioane de lei, dar, concomitent, a achiziționat mai multe bunuri de lux, valoarea estimativă a cărora depășește suma de 13,8 milioane de lei.

Oleg Sternioală a declarat o cotă parte dintr-o casă de 120 de metri pătrați evaluată la un milion de lei. Potrivit unei investigații publicate încă în 2015 de „Ziarul de Gardă”, Sternioală locuia în casa înregistrată pe numele părinţilor săi, pensionari, care au trăit toată viaţa la Floreşti. Atunci jurnaliștii afirmau că imobilul ar avea o valoare de piață de 7 milioane de lei.

Oleg Sternioală este cercetat penal pentru spălare de bani în proporții deosebit de mari. Acesta a fost reținut pe 4 noiembrie 2019 pentru 72 de ore, dar ulterior a fost eliberat, după ce instanța de judecată a respins demersul procurorilor care au cerut plasare acestuia în arest preventiv.

UPDATE: Judecătorul CSJ Oleg Sternioală, reținut pentru 72 de ore. Detalii despre dosar

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram