Numărul infracțiunilor din registrul Ministerul Afacerilor Interne (MAI) pentru anul 2019 este de 29 664. Datele sunt în scădere, comparativ cu anul 2018, însă diferența este de doar circa două sute de cazuri. Mai mult, practic la toate infracțiunile grave s-au înregistrat cifre în creștere. În 2019 s-au comis mai multe omoruri, mai multe violuri, mai multe acte de tâlhărie și huliganism decât în 2018. Ministrul de Interne, Pavel Voicu, explică aceste date statistice prin faptul că a fost un an instabil din punct de vedere politic, cu multe acțiuni în masă la care au participat polițiștii. 

Cauzele creșterii numărul de infracțiuni grave urmează a fi examinate, spune Voicu, iar cei care nu și-au îndeplinit corespunzător misiunea la locul de muncă ar putea fi înlocuiți în funcții.

Deși ministerul nu a oferit deocamdată date statistice  care arată o scădere pe anumite categorii de infracțiuni, șeful de la MAI spune că au fost comise mai puține cazuri de jafuri, trafic de copii, trafic de ființe umane și infracțiuni legate comercializarea drogurilor.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!