Război în Ucraina, ziua 85: Filmare de la Azovstal, risc de default al Rusiei și ajutor uriaș de 40 de miliarde din SUA

social

Procuratura Generală cere de la Slusari așa-zisa listă a beneficiarilor finali ai furtului miliardului, din raportul Kroll 2

10 ianuarie 2020, ora 16:56
Distribuie:

Reprezentanții Procuraturii Generale (PG) spun că versiunea raportului Kroll 2 pe care o dețin oamenii legii nu conține nicio anexă numită „lista beneficiarilor finali” ai fraudei bancare. Aceștia spun că din partea procurorului general, Alexandru Stoianoglo, a fost expediat un demers oficial către deputatul Alexandru Slusari, vicepreședinte al Parlamentului și președinte al Comisiei de anchetă care a investigat procesul de devalorizare a sistemului bancar, prin care procurorii cer această listă, întrucât Slusari a declarat public despre faptul că o deține. 

Potrivit reprezentanților PG, raportul„Kroll 2” şi anexele acestuia, realizate la solicitarea Băncii Naţionale a Moldovei, au fost ridicate de către Procuratura Anticorupţie pe 22 martie 2018. „Grupul de urmărire penală verifică informaţiile primite prin procedeele probatorii prevăzute de Codul de procedură penală, iar Procuratura Republicii Moldova va informa sistematic societatea despre rezultatele desfăşurării investigaţiilor. De asemenea, așa cum raportul a fost comandat de către Banca Naţională a Moldovei, Procuratura Anticorupţie a solicitat ultimei să dispună verificarea informaţiei conţinute în raport, în limita competenţelor stabilite prin lege, cu remiterea acestor rezultate în adresa Procuraturii”, se menționează într-un comunicat al Procuraturii.

Recent, procurorul general Stoianoglo a a avut o întrevedere cu deputatul Slusari. Potrivit celui din urmă, principala temă de discuție a fost legată de investigarea „furtului miliardului”.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram