/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Reorganizare la „Moldovagaz” și optimizarea maximă a cheltuielilor: 12 întreprinderi vor fi închise

missing
10 ianuarie 2020, ora 09:28

Toate întreprinderile de transport al gazelor afiliate „Moldovagaz” urmează a fi reorganizate în anul curent și va fi creată o singură întreprindere de distribuție, anunță compania drept prioritate în planul de activitate pentru 2020. Astfel, 12 întreprinderi din raioane de distribuție a gazului urmează a fi închise.

„Separarea operatorilor sistemelor de transport este o altă prioritate impusă de legislația în vigoare. Legea cu privire la gazele naturale prevede expres necesitatea asigurării independenței operatorilor sistemelor de transport gaze. În acest context, la finele anului 2019 la ANRE a fost prezentat planul de reorganizare a operatorilor de transport gaze”, a declarat președintele „Moldovagaz”, Vadim Ceban, care a prezidat ieri o ședință de lucru lărgită în care au fost audiate planurile de activitate ale secțiilor și direcțiilor SA „Moldovagaz” pentru anul 2020.

Ceban a solicitat optimizarea maximă a bugetelor pentru anul curent, planurilor de investiții, utilizarea rezervelor interne pe toate dimensiunile de activitate, în vederea realizării planurilor propuse și eficientizării activității tuturor întreprinderilor.

S-a mai vorbit despre necesitatea extinderii pieței de desfacere. „Moldovagaz” va identifica proiecte noi de dezvoltare ale activităților nereglementate. Un proiect aparte va viza dezvoltarea stațiilor de alimentare a autovehiculelor cu gaze naturale comprimate pe întreg teritoriul republicii, inclusiv prin asigurarea unor parteneriate cu autoritățile administrației publice locale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram