Toate întreprinderile de transport al gazelor afiliate „Moldovagaz” urmează a fi reorganizate în anul curent și va fi creată o singură întreprindere de distribuție, anunță compania drept prioritate în planul de activitate pentru 2020. Astfel, 12 întreprinderi din raioane de distribuție a gazului urmează a fi închise.

„Separarea operatorilor sistemelor de transport este o altă prioritate impusă de legislația în vigoare. Legea cu privire la gazele naturale prevede expres necesitatea asigurării independenței operatorilor sistemelor de transport gaze. În acest context, la finele anului 2019 la ANRE a fost prezentat planul de reorganizare a operatorilor de transport gaze”, a declarat președintele „Moldovagaz”, Vadim Ceban, care a prezidat ieri o ședință de lucru lărgită în care au fost audiate planurile de activitate ale secțiilor și direcțiilor SA „Moldovagaz” pentru anul 2020.

Ceban a solicitat optimizarea maximă a bugetelor pentru anul curent, planurilor de investiții, utilizarea rezervelor interne pe toate dimensiunile de activitate, în vederea realizării planurilor propuse și eficientizării activității tuturor întreprinderilor.

S-a mai vorbit despre necesitatea extinderii pieței de desfacere. „Moldovagaz” va identifica proiecte noi de dezvoltare ale activităților nereglementate. Un proiect aparte va viza dezvoltarea stațiilor de alimentare a autovehiculelor cu gaze naturale comprimate pe întreg teritoriul republicii, inclusiv prin asigurarea unor parteneriate cu autoritățile administrației publice locale.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!