/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Vești proaste pentru șoferi! S-au scumpit carburanții

11 ianuarie 2020, ora 16:50

În primele zile ale anului curent s-au scumpit carburanții la stațiile PECO din R. Moldova. Benzina și motorina s-a scumpit în mediu cu 30 de bani, iar gazul – cu 70 de bani.

De exemplu, pentru un litru de benzină cu cifra octanică A95 șoferii trebuie să plătească acum 18,7 lei față de 18,45 lei cât costa la finele anului trecut.

Un litru de gaz lichefiat costă la stațiile PECO între 9,84 lei și 10 lei, față de 9,25 lei cât a fost prețul până acum.

Amintim că autoritățile au modificat anul trecut legea și Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică nu mai stabilește prețurile la carburanți. Petroliștii pot stabili de sine stătător prețurile de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale și a gazului lichefiat reieșind din consumurile și cheltuielile aferente comercializării carburanților, în conformitate cu standardele de contabilitate aplicabile și incluzând o rată de rentabilitate anuală prevăzută de metodologie, care nu poate depăși 10%.

Anterior, ANRE stabilea prețurile plafon la benzină și motorină o dată la două săptămâni.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram