Ministrul de Interne Pavel Voicu nu intenționează să semneze vreo dispoziție privind înlăturarea crucifixului instalat de predecesorul său Andrei Năstase în holul clădirii MAI-ului, după ce Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității a stabilit că acest crucifix „ar deranja din punct de vedere spiritual/emoțional angajații ministerului, care împărtășesc alte religii sau sunt atei”.

„Eu mă consider creștin și promovez aceste valori și alte comentarii la acest subiect nu mai dau. Cel care l-a pus, dacă vrea, las’ să vină să-l scoată”, a declarat Pavel Voicu, solicitat de TV8.

Prin decizia Consiliului pentru eliminarea discriminării, conducerea MAI a fost obligată să înlăture simbolistica religioasă din holul instituției și „să asigure protecția neutralității serviciului public și a principiului secularismului”.

De asemenea, Andrei Năstase a fost obligat să aducă și scuze publice, în termen de zece zile, pentru că a instigat la discriminare pe criteriul de convingeri religioase prin instalarea crucifixului în sediul MAI.

Andrei Năstase califică decizia Consiliului drept o „batjocură” la adresa sa și spune că niciun Consiliu nu îl poate obliga să se lase de Dumnezeu!

Reacția lui Năstase, după ce a fost obligat să aducă scuze publice pentru că a instalat crucifixul la MAI: „Niciun consiliu nu mă poate obliga să mă las de Dumnezeu!”

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!