/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, în arest pentru 20 de zile

missing
13 ianuarie 2020, ora 16:45

Fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari a fost plasat în arest preventiv pentru 20 de zile, la Penitenciarul 13. Magistratul Sergiu Ciobanu a admis, astfel, parțial demersul procurorilor, care au solicitat 30 de zile de arest preventiv.

Viorel Morari a fost reținut vineri într-un dosar legat de fals în acte publice și abuz în serviciu.

Reținerea lui Viorel Morari ar fi  legată de o plângere depusă de Vladimir Plahotniuc în privința omului de afaceri Veaceslav Platon și are conexiuni la investigarea furtului miliardului.

Potrivit Procuraturii Generale, în martie 2017, Viorel Morari a primit de la Vladimir Plahotniuc o plângere pe care a înregistrat-o contrar cerinţelor legale, pornind un proces penal şi ulterior un dosar penal şi falsificând în cauza penală mai multe acte procesuale.

Acţiunile au fost făcute în interesul lui Plahotniuc şi a mai multor persoane din anturajul lui, pentru a-i proteja și a-i scăpa de calitatea de bănuiţi în cauza penală privind furtul miliardului şi „a obstrucţiona cercetarea rapidă, completă şi obiectivă a cauzei penale”, se spune într-un comunicat emis de Procuratură.

Viorel Morari nu-și recunoaște vina.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram