Fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari a fost plasat în arest preventiv pentru 20 de zile, la Penitenciarul 13. Magistratul Sergiu Ciobanu a admis, astfel, parțial demersul procurorilor, care au solicitat 30 de zile de arest preventiv.

Viorel Morari a fost reținut vineri într-un dosar legat de fals în acte publice și abuz în serviciu.

Reținerea lui Viorel Morari ar fi  legată de o plângere depusă de Vladimir Plahotniuc în privința omului de afaceri Veaceslav Platon și are conexiuni la investigarea furtului miliardului.

Potrivit Procuraturii Generale, în martie 2017, Viorel Morari a primit de la Vladimir Plahotniuc o plângere pe care a înregistrat-o contrar cerinţelor legale, pornind un proces penal şi ulterior un dosar penal şi falsificând în cauza penală mai multe acte procesuale.

Acţiunile au fost făcute în interesul lui Plahotniuc şi a mai multor persoane din anturajul lui, pentru a-i proteja și a-i scăpa de calitatea de bănuiţi în cauza penală privind furtul miliardului şi „a obstrucţiona cercetarea rapidă, completă şi obiectivă a cauzei penale”, se spune într-un comunicat emis de Procuratură.

Viorel Morari nu-și recunoaște vina.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!