/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Igor Dodon recunoaște că a dat indicații Băncii Naționale în cazul problemelor firmelor din regiunea transnistreană cu băncile moldovenești

missing
13 ianuarie 2020, ora 14:55

Președintele Igor Dodon a avut astăzi o ședință de lucru cu reprezentanții Băncii Naționale în cadrul căreia au discutat despre problemele pe care le întâmpină agenții economici din stânga Nistrului la utilizarea conturilor bancare din R. Moldova.

Într-o postare pe Facebook, șeful statului recunoaște că a dat anterior indicații BNM-ului referitor la acest subiect.

„Am prezidat o ședință de lucru cu participarea guvernatorului Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu, și ministrul Finanțelor, Sergiu Pușcuță. Am discutat modul în care se realizează indicațiile președintelui țării legate de soluționarea problemelor care persistă în activitatea agenților economici din regiunea transnistreană și relațiile acestora cu băncile comerciale din Republica Moldova”, a scris Dodon.

Șeful statului mai spune că Octavian Armașu l-a informat despre aplicarea unui mecanism de utilizare a monedei naționale ca mijloc de plată între agenții economici din regiunea transnistreană și băncile comerciale din Republica Moldova.

„Măsurile propuse vizează eliminarea riscurilor privind spălarea banilor, în conformitate cu obligațiile internaționale asumate de Republica Moldova. Am fost unanimi în opinia privind necesitatea continuării dezbaterii acestei probleme în cadrul Grupului de lucru pentru măsurile de consolidare a încrederii, cu participarea experților din Chișinău și Tiraspol”, a adăugat Dodon.

Amintim că mai mulți agenți economici din stânga Nistrului s-au plâns că le-au fost blocate conturile în instituțiile bancare din R. Moldova, iar în unele cazuri autoritățile de la Chișinău au refuzat să le ofere autorizații de import.

Banca Națională a confirmat că există astfel de cazuri și a explicat că firmele nu au putut justifica proveniența banilor și au prezentat informații eronate la bănci.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram