/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Reacția lui Năstase, după ce a fost obligat să aducă scuze publice pentru că a instalat crucifixul la MAI: „Niciun consiliu nu mă poate obliga să mă las de Dumnezeu!”

missing
13 ianuarie 2020, ora 13:48

Fostul ministru al Afacerilor Interne Andrei Năstase a venit cu o reacție, după ce a fost obligat să aducă scuze publice pentru că a instalat crucifixul la Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Politicianul este de părere că în decizia Consiliului pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității nu ar fi vorba despre crucifix, ci mai degrabă o batjocură la adresa sa.

Niciun consiliu nu mă poate obliga să mă las de Dumnezeu!

Inițiativa de a aduce în cadrul unei instituții fundamentale a statului nostru mai multă unitate, moralitate și credință, respect pentru înaintași, pentru polițiștii căzuți la datorie, inclusiv în războiul de pe Nistru nu discriminează și nu împarte oamenii, ci îi adună în jurul unui set de valori corecte și puternice

Veți găsi astfel de simboluri în clădiri extrem de importante din toată Europa, începând cu Parlamentul României până la instituțiile Germaniei, Austriei, Greciei sau Italiei. Morala creștină a fost, este și va rămâne universală, iar simbolurile acesteia nu discriminează, ci dimpotrivă…Din păcate pentru generația noastră, a celor care suntem martorii unei restaurații violente a oligarhiei în Republica Moldova, adevărul este foarte trist și de această dată. Nu despre crucifix este vorba în decizia acelui Consiliu, ci despre Andrei Năstase care trebuie, în baza unui plan foarte bine pus la punct, să fie din nou linșat mediatic și compromis”, a scris Năstase pe pagina sa de Facebook.

Andrei Năstase a fost obligat să aducă scuze publice în termen de zece zile pentru că prin instalarea crucifixului în holul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) și a discursului de la eveniment a instigat la discriminare pe criteriul de convingeri religioase. Decizia a fost luată pe 16 decembrie 2019 de Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității și publicată astăzi.

De asemenea, conducerea MAI a fost obligată să înlăture simbolistica religioasă din holul instituției și să asigure protecția neutralității serviciului public și a principiului secularismului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram