„Hyundai Elantra”, „Kia Niro” și „Subaru Impreza” se numără printre cele mai sigure mașini din 2019. Lista integrală a fost publicată de Institutul de Asigurări pentru Siguranţa Autostrăzilor din SUA. Organizaţia a pus pe lista „top safety pick” 57 de vehicule.

Dintre acestea, cele care au primit cele mai bune rezultate au fost puse pe o listă scurtă de 30 de modele, cu menţiunea „top safety pick+”. Pentru a câştiga „top safety pick+”, un vehicul trebuie să funcţioneze bine într-o varietate de teste de impact, scrie promotor.ro.

Vehiculul trebuie să primească cea mai bună notă în teste într-un impact frontal sau lateral şi să aibă cele mai bune sisteme pentru prevenirea accidentelor frontale.

Din cele 30 de vehicule din listă, sursa citată a ales doar modelele care sunt oferite în Europa, pentru că celelalte sunt irelevante, acestea fiind prezente doar pe piaţa din SUA.

Hyundai Elantra 

Kia Niro

Kia Niro plug-in hybrid

Foto: Dragos Savu / Mediafax Foto

Subaru Impreza

Subaru Impreza wagon

Subaru WRX

Kia Optima

Toyota Camry

Lexus ES 350

BMW Seria 5 

Mercedes-Benz E-Class

Hyundai Kona

Foto: Dragos Savu / Mediafax Foto

Mazda CX-5

Hyundai Santa Fe

Kia Sorento

BMW X3

Foto: Dragos Savu / Mediafax Foto

Mercedes-Benz GLC

Mercedes-Benz GLE

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!