/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, vizita lui Putin și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/UPDATE. VIDEO/ Viorel Morari, în fața magistraților Judecătoriei Ciocana. Primele declarații ale fostului șef al PA

missing
13 ianuarie 2020, ora 14:40

UPDATE: Magistrații își vor anunța la ora 16:30 decizia cu privire la eventuala prelungire a măsurii preventive de arest a lui Viorel Morari.

UPDATE: Solicitarea apărării ca ședințele de judecată să fie publice a fost respinsă de judecător. Ședința continuă, iar în aceste momente este examinată solicitarea procurorilor privind prelungirea măsurii de arest pentru un termen de 30 de zile.

UPDATE: Avocații lui Viorel Morari au cerut magistraților ca ședințele să fie publice. Solicitarea este examinată în aceste momente.

UPDATE: Solicitarea privind recuzarea judecătorului Sergiu Ciobanu a fost respinsă. Continuă ședința de judecată.

Fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a fost escortat azi la Judecătoria Ciocana, acolo unde magistrații urmează să decidă asupra prelungirii măsurii de arest a acestuia. Avocații au cerut însă recuzarea judecătorului, așa că un alt complet de magistrați examinează solicitarea.

Morari a făcut și primele declarații, înainte de ședința de judecată, după ce a fost reținut vineri. Acesta neagă că ar fi primit indicații de la Vlad Plahotniuc.

„Nu, nu am primit de la el indicații, este o aberație a procurorilor”, a declarat Viorel Morari.

De asemenea, Viorel Morari susține că dosarul pornit pe numele său ar fi la comanda președintelui țării, Igor Dodon și a conducerii Procuraturii Generale.

Menționăm că procurorii cer 30 de zile de arest pentru Viorel Morari învinuit de abuz de serviciu și fals în acte.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram