Fostul judecător Oleg Sternioală, care a interzis săptămâna trecută accesul procurorilor și experților imobiliari în casa sa pentru a evalua imobilul, îl acuză pe procurorul Roman Statnîi de  răspândirea unor informații „manipulatoare și mincinoase” în presă și spune că oamenii legii nu intenționau să estimeze casa, ci să facă o percheziție neautorizată.

„Știm că Roman Statnîi cu “probe” mincinoase își motivează și ordonanțele abuzive și ilegale, pe care le emite. S-a ajuns atât de departe, încât chiar și membrii grupului de urmărire penale refuză să le execute, având în vedere caracterul ilegal al acestora. La fel s-a întâmplat și cu cele tocmai 5 (!!!) tentative de efectuare neautorizată a cercetării la fața locului (la domiciliul dlui Oleg Sternioală). Evidențiem faptul că scopul așa-numitor cercetări la fața locului nu era evaluarea imobilului (așa cum a afirmat Statnîi), ci să pătrundă repetat în imobil pentru o altă percheziție. Menționăm că pe data de 4 noiembrie 2019 acesta a efectuat deja o percheziție neautorizată!”, a scris avocatul lui Sternioală, Alexandr Tabarcea, într-un comunicat emis presei.

Potrivit acestuia, procurorul Statnîi a dispus anterior efectuarea unei percheziții neautorizate, după ce instanța de judecată i-a refuzat pe 10 ianuarie autorizarea percheziției, fiind solicitată ilegal în mod repetat, în cadrul aceleiași cauze penale.

„Fiind conștient de ilegalitatea percheziției, totuși, a efectuat-o în data de 11 ianuarie, ignorând prevederile legii și obiecțiile înaintate. Din păcate, nu putem da publicității ordonanțele „perle” ale procurorului Roman Statnîi despre care am vorbit mai sus, pentru că respectăm legea și implicit principiul confidențialității”, mai spune avocatul.

Sternioală acuză procurorii și de minciună și afirmă că nu ar fi vorba de 16 milioane de lei pe care i-ar fi cheltuit familia sa. Probele contrarii ar fi fost prezentate în cadrul procesului penal.

Domnul Oleg Sternioală, pledează nevinovat și consideră că atât procesul penal care i-a fost intentat, cât și învinuirile operate de Procuratura Anticorupție sunt de fapt doar formale, având drept scop real înlăturarea dumnealui din sistemul judecătoresc. În cadrul cauzei penale, dl Oleg Sternioală s-a conformat tuturor cerințelor care au fost legale, a acționat de fiecare dată bazându-se pe reglementările procesuale în vigoare, făcând uz de drepturile și obligațiunile procesului penal”, a adăugat Tabarcea.

Procurorul Roman Statnîi este acuzat și de faptul că a uitat regula confidențialității  și „a scurs informații” din dosar anumitor instituții de presă.

Amintim că fostul judecător de la Curtea Supremă de Justiție (CSJ), Oleg Sternioală, a interzis accesul oamenilor legii în casa sa ce urma să fie evaluată de experții imobiliari, în baza unei  ordonanțe emise de Procuratura Anticorupție, care administrează un dosar penal pornit pe faptul spălării banilor în proporții deosebit de mari.

Fostul judecător Oleg Sternioală a blocat accesul oamenilor legii în locuința sa și ulterior a fugit de acasă

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!