/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone, reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski

Confirmat! Constantin Țuțu se află în România. Polițiștii vor face verificări la domiciliul fostului deputat

missing
14 ianuarie 2020, ora 16:38

Fostul deputat democrat Constantin Țuțu se află în România. Informația a fost confirmată de Interpol București. Centrul Național Anticorupție (CNA) a publicat astăzi declarația privind interpelările de căutare către autoritățile din Romania în care este vizat ex-parlamentarul. În aceasta se precizează că polițiștii români vor efectua verificări la domiciliul fostului parlamentar. 

„Potrivit răspunsului, venit de la BNC Interpol Bucureşti, Constantin Țuțu figurează intrat în România în data de 29 august 2019 prin punctul de frontieră Siret, călătorind pe jos. Acesta figurează ca cetățean român cu domiciliul în România.

De asemenea, Interpol Bucureşti informează că s-a dispus unității de poliție să efectueze verificări la domiciliul numitului, urmând să revină cu un răspuns ulterior. În răspuns se mai menționează că cetățenii români nu pot fi arestați în vederea extrădării sau extrădați.

În atare cazuri autoritățile judiciare moldovene au posibilitatea de a solicita autorităților române recunoașterea și punerea în executare a hotărârilor penale sau transferul de proceduri penale”, comunică CNA.

Amintim că fostul deputat democrat Constantin Țuțu a fost achitat în dosarul omorului lui Alexei Veretca. Instanța a considerat că Țuțu a fost doar un martor  al evenimentelor din aprilie 2012, când Veretca a fost ucis într-un schimb de focuri în Codrii Orheiului. Ion Corcodel a fost condamnat la opt ani de închisoare.

Constantin Țuțu se află în căutare internațională fiind cercetat penal în alte două cauze: una pentru îmbogățire ilicită și alta pentru trafic de influență, în care este bănuit că ar fi pretins și luat 20 de mii de euro cu promisiunea că va exercita influență asupra procurorilor și va interveni pentru eliberarea unei persoane din arest.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram