/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Controalele la PA și PCCOCS s-au încheiat. Stoianoglo spune că ar putea urma demisii

missing
14 ianuarie 2020, ora 14:05

Controalele inițiate la începutul lunii decembrie de noua conducere a Procuraturii Generale, la Procuratura Anticorupție și Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale s-au încheiat. Rezultatele controalelor vor fi făcute publice la sfârșitul acestei săptămâni, spune procurorul general. Între timp, Alexandru Stoianoglo a declarat că, cel mai probabil, vor urma demisii.

„Acum noi generalizăm situația și la sfârșitul săptămânii ieșim cu o informație. Cred că vor urma demisii, dar e prematur să vorbim despre asta. Cu regret, situația în procuratură nu e prea plăcută”, a declarat Alexandru Stoianoglo după ședința Consiliului Superior al Magistraturii de astăzi.

Amintim că după ce procurorul general Alexandru Stoianoglo a dispus efectuarea unor controale la procuraturile specializate, șeful PA Viorel Morari a fost suspendat temporar. Totodată, CSP a decis suspendarea din funcția de procuror a lui Nicolae Chitoroagă, la solicitarea procurorului general.

Între timp, vineri, 10 ianuarie, Viorel Morari a fost reținut de procurori într-un dosar de fals în acte și abuz de serviciu. Acesta se află în prezent în arest preventiv pentru 20 de zile, la Penitenciarul numărul 13.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram