Controalele inițiate la începutul lunii decembrie de noua conducere a Procuraturii Generale, la Procuratura Anticorupție și Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale s-au încheiat. Rezultatele controalelor vor fi făcute publice la sfârșitul acestei săptămâni, spune procurorul general. Între timp, Alexandru Stoianoglo a declarat că, cel mai probabil, vor urma demisii.

„Acum noi generalizăm situația și la sfârșitul săptămânii ieșim cu o informație. Cred că vor urma demisii, dar e prematur să vorbim despre asta. Cu regret, situația în procuratură nu e prea plăcută”, a declarat Alexandru Stoianoglo după ședința Consiliului Superior al Magistraturii de astăzi.

Amintim că după ce procurorul general Alexandru Stoianoglo a dispus efectuarea unor controale la procuraturile specializate, șeful PA Viorel Morari a fost suspendat temporar. Totodată, CSP a decis suspendarea din funcția de procuror a lui Nicolae Chitoroagă, la solicitarea procurorului general.

Între timp, vineri, 10 ianuarie, Viorel Morari a fost reținut de procurori într-un dosar de fals în acte și abuz de serviciu. Acesta se află în prezent în arest preventiv pentru 20 de zile, la Penitenciarul numărul 13.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!