/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

/DOC/ Slusari a cerut de la PG și CNA să fie informat dacă a fost deschis un dosar în cazul Arenei Chișinău

missing
14 ianuarie 2020, ora 20:03

Vicepreședintele Parlamentului Alexandru Slusari a solicitat să fie informat de Procuratura Generală și CNA dacă este pornit dosar pe baza informațiilor expediate anterior de Ministerul Economiei care țin de Construcția Complexului Arena Chișinău.  

Alesul poporului a solicitat de la instituțiile sus menționate și de la Ministerul Economiei informații despre exploatarea sau gajarea/ regajarea terenului de 59 ha din apropierea construcției, atribuirea căruia pentru acest șantier a fost și rămâne a fi nejustificată, crede parlamentarul.

„Terenul este cel mai probabil gajat și posibil regajat. Există un risc sporit că statul poate să rămână în orice moment fără acest lot de pământ, a cărui valoare comercială se estimează la minimum 70 de milioane de euro. Cine va răspunde pentru tot ce s-a întămplat?”, se întreabă deputatul.

De asemenea, Alexandru Slusari a cerut informații despre:

– amânarea termenului de dare în exploatare a Complexului Arena Chișinău, cu comunicarea motivelor amânării, inclusiv dacă acest lucru s-a produs din vina antreprenorului și cine va achita penalitatea de întârziere;

– dacă au fost sau nu examinate posibilitățile de reziliere și dacă acest contract poate fi reziliat, respectiv care ar fi costul rezilierii ce urmează a fi suportat de Guvern.

Foto: Facebook/ Alexandru Slusari

Foto: Facebook/ Alexandru Slusari

În vara anului trecut, fostul ministru al Economiei Vadim Brânzan a explicat în detalii schema de la Arena Chișinău. Atunci Brânzan a declarat că miza a fost cele 59 ha de teren.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram