/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Dodon afirmă că nu lui i-a mulțumit Erdogan pentru extrădarea profesorilor turci. Ce spune despre dosarul intentat fostului vicedirector SIS

missing
14 ianuarie 2020, ora 17:00

Șeful statului Igor Dodon se apără din nou și spune că nu are nicio implicare în procesul de extrădare a profesorilor turci de la liceele „Orizont”, chiar dacă președintele Turciei Recep Tayyp Erdogan a mulțumit pentru asta în timpul vizitei lui Dodon la Ankara.

„Dl Erdogan a mulțumit guvernării de la Chișinău. Guvernarea este cea care a asigurat acest proces în toamna anului trecut și noi știm cine”, a comentat astăzi șeful statului.

Igor Dodon spune că procedura de extrădare „nu a fost tocmai legală” și anunță că dosarul inițiat în acest caz ar fi deja în judecată.

Amintim că oamenii legii l-au reținut în septembrie pe fostul vicedirector al SIS Alexandru Baltaga și au pus-o sub învinuire pe șefa Biroului Migrație și Azil, Olga Poalelungi. Ulterior, nu s-a mai anunțat nimic despre acest dosar.

În contextul discuțiilor despre profesorii de la „Orizont”, Igor Dodon a comentat și declarația făcută de Erdogan potrivit căreia autoritățile de la Ankara ar fi cerut transferul liceelor „Orizont” din R. Moldova în gestiunea fundației „Maarif”.

Președintele susține că statul nu se poate implica în acest proces, deoarece e vorba despre o afacere privată: „Liceele „Orizont” sunt private. Nu are statul, Guvernul nicio implicare în ceea ce ține de  vânzarea, cumpărarea și transmiterea alor. Din câte cunosc eu, aceste instituții au fost vândute de către foștii proprietari la o companie din România”.

Erdogan i-a mulțumit lui Dodon pentru extrădarea profesorilor turci din R. Moldova

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram