/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Doliu în lumea muzicii! A murit artistul emerit Ștefan Petrache

missing
14 ianuarie 2020, ora 02:40

Renumitul artist Ștefan Petrache a încetat din viața în seara zilei de 13 ianuarie. Vestea tristă a fost anunțată de fiica interpretului de muzică ușoară, Ștefania.

Îndurerați, prietenii artistului au plasat mesaje de condoleanțe pe pagina lor de socializare.

„Mulțumim, Ștefan Petrache pentru tot ce ne-ai lăsat!?❤️
Zbor lin…”

Zbor lin…???
În această noapte a plecat la ceruri îndrăgitul artist Ștefan Petrache, interpret de muzică ușoară și artist emerit din Republica Moldova, fost vocalist al formației „Noroc”.

„Aflu că interpretul nostru Ștefan Petrache a plecat la Domnul cu puțin timp înainte de miezul nopții! Dumnezeu să-l odihnească!”.

Artistul emerit al R. Moldova avea 70 de ani. Ștefan Petrache s-a născut la data de 8 mai 1949 în raionul Nisporeni.

Acesta a absolvit Institutul de Arte „G. Musicescu” din Chișinău. A fost solist în formațiile vocal-instrumentale „Orizont”, „Contemporanul” și „Plai”. Între anii 1988–1990, Ștefan Petrache a activat ca solist în formația de propagare a muzicii a Filarmonicii de Stat din Chișinău.

În 1986 Ștefan Petrache devine artist emerit. A înregistrat multe piese muzicale populare în Republica Moldova, cum ar fi: Eu vinAdevăruriȘi dacă ramuri bat în geamÎn augustChemarea casei părintești.

Din 2009, Ștefan Petrache suferea de diabet zaharat, care i-a afectat tot organismul. Boala și stresul au provocat o forma gravă de neurodermită.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram