Renumitul artist Ștefan Petrache a încetat din viața în seara zilei de 13 ianuarie. Vestea tristă a fost anunțată de fiica interpretului de muzică ușoară, Ștefania.

Îndurerați, prietenii artistului au plasat mesaje de condoleanțe pe pagina lor de socializare.

„Mulțumim, Ștefan Petrache pentru tot ce ne-ai lăsat!?❤️
Zbor lin…”

Zbor lin…???
În această noapte a plecat la ceruri îndrăgitul artist Ștefan Petrache, interpret de muzică ușoară și artist emerit din Republica Moldova, fost vocalist al formației „Noroc”.

„Aflu că interpretul nostru Ștefan Petrache a plecat la Domnul cu puțin timp înainte de miezul nopții! Dumnezeu să-l odihnească!”.

Artistul emerit al R. Moldova avea 70 de ani. Ștefan Petrache s-a născut la data de 8 mai 1949 în raionul Nisporeni.

Acesta a absolvit Institutul de Arte „G. Musicescu” din Chișinău. A fost solist în formațiile vocal-instrumentale „Orizont”, „Contemporanul” și „Plai”. Între anii 1988–1990, Ștefan Petrache a activat ca solist în formația de propagare a muzicii a Filarmonicii de Stat din Chișinău.

În 1986 Ștefan Petrache devine artist emerit. A înregistrat multe piese muzicale populare în Republica Moldova, cum ar fi: Eu vinAdevăruriȘi dacă ramuri bat în geamÎn augustChemarea casei părintești.

Din 2009, Ștefan Petrache suferea de diabet zaharat, care i-a afectat tot organismul. Boala și stresul au provocat o forma gravă de neurodermită.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!