Autoritățile din R. Moldova vor face tot posibilul pentru ca Vladimir Platoniuc să fie anunțat în căutare internațională, identificat și extrădat în R. Moldova, spune președintele Igor Dodon după ce Departamentul de Stat al SUA a anunțat că nu-i vor mai prelungi viza de călătorie lui Plahotniuc și membrilor familiei acestuia.

„Avem decizia Consiliului Suprem de Securitate care a recomandat CNA-ului să se adreseze direct către trei țări unde ar putea fi Plahotniuc: SUA, România și Marea Britanie. La această etapă nu am informații care confirmă că INTERPOLUL, biroul de la Lyon l-a introdus sau nu pentru căutare. Azi mă întâlnesc cu ministrul Pavel Voicu  și voi întreba. Noi insistăm ca toate persoanele implicate în ilegalități pe parcursul anilor să fie date în căutare internațională”, a declarat Dodon.

Potrivit șefului statului, Ilan Șor și fostul deputat democrat Constantin Țuțu sunt deja anunțați în căutare de INTERPOL.

Amintim că secretarului de stat american Mike Pompeo a motivat că interdicția este legată de actele de corupție asociate cu numele fostului lider al PDM și subminarea de către acesta a statului de drept în Republica Moldova.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!