/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Ion Sturza, după ce Plahotniuc a fost declarat indezirabil în SUA: „E o lecție cinică ce trebuie învățată”  

missing
14 ianuarie 2020, ora 10:15

Fostul prim-ministru Ion Sturza, care fusese desemnat în 2016 de președintele Nicolae Timofti la șefia Guvernului, afirmă că atunci SUA l-ar fi ales pe Plahotniuc. Iar interdicția impusă ieri pentru familia fostului lider democrat, care nu mai poate primi vize pentru a se afla pe teritoriul SUA, Sturza o califică drept „o lecție cinică ce trebuie învățată”.

„Cât de simbolic…Acum patru ani, 13 ianuarie 2016, SUA au avut de ales între mine și Plahotniuc. În ultimul moment au decis în favoarea lui Plahotniuc. Banii din Dubai și promisiunea de a reconfigura Parlamentul pentru a opri „tancurile rusești” au fost argumentele care m-au pus în fața faptului împlinit. Mai târziu, doamna cu „biscuiții” Nuland mă consola, chipurile, politica americană are limitele sale.
Au trebuit patru ani de luptă (cândva o să scriu o carte), pentru ca aceste limite să fie puțin extinse.
Corect spun chinezii: trebuie să ai răbdare să stai pe malul râului până când „trupul” dușmanului tău va pluti la vale…Nu triumfez, nu mă bucur. E o lecție cinică ce trebuie învățată”, a scris  Ion Sturza azi dimineață pe Facebook.

Fostul premier a avut și ieri seară un mesaj scurt la subiect, după ce Departamentul de Stat al SUA a făcut anunțul despre Plahotniuc. Acesta a scris că politica americană e cinică și l-a folosit pe Plahotniuc, iar acum l-a aruncat la gunoi: „Uite aici a venit sfârșitul lui Plahotniuc. Lecție pentru D&Co”.

Statele Unite ale Americii (SUA) au anunțat ieri că nu-i vor mai prelungi viza de călătorie fostului deputat Vlad Plahotniuc, ex-președinte al Partidului Democrat din Moldova (PDM). Anunțul a fost făcut astăzi de către reprezentanții Departamentului de Stat al SUA. Interdicția se răsfrânge și asupra membrilor familiei lui Plahotniuc. Potrivit secretarului de stat american Mike Pompeo, motivul interdicției este legat de actele de corupție asociate cu numele fostului lider al PDM și subminarea de către acesta a statului de drept în Republica Moldova.

Ultima oră! SUA au decis că nu-i vor mai prelungi lui Vlad Plahotniuc viza de călătorie. Mesajul Departamentului de Stat

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram