Organizația internațională INTERPOL cu sediul în Lyon nu a transmis încă un răspuns autorităților de la Chișinău în privința solicitării de a-l anunța în căutare pe fostul lider al Partidului Democrat Vladimir Plahotniuc. INTERPOL poate respinge demersul procurorilor moldoveni.

„Până la moment nu este acceptată solicitarea. Secretariatul ne-a anunțat că solicitarea este în curs de examinare. Nu este stabilit niciun termen, însă, pornind de la premisa că acum au fost și sărbătorile de iarnă…nu cunoaștem de ce nu avem deocamdată un răspuns. Reprezentanții INTERPOL urmează să revină la noi cu un mesaj”, a declarat pentru TV8.md Viorel Țentiu, șeful Centrului cooperare polițienească internațională din cadru Inspectoratului General al Poliției.

Același lucru ni l-a comunicat și procurorul Alexandru Cernei, cel care care instrumentează dosarul lui Vladimir Plahotniuc.

Plahotniuc nu este în România și nici în Marea Britanie

La finele anului trecut, atunci când informația despre cea de-a doua identitate a lui Vlad Plahotniuc – Vladislav Novak a devenit publică, șeful Centrului Național Anticorupție, Ruslan Flocea, a expediat demersuri către autoritățile României, Marii Britanii și Statelor Unite cu solicitarea de a se implica în căutarea lui Plahotniuc.

Solicitați de TV8.md, reprezentanții Centrului Național Anticorupție au declarat că instituția a primit răspunsuri din Marea Britanie și România prin care au anunțat că au făcut verificări și Vladimir Plahotniuc nu se află pe teritoriile celor două state.

Ieri-seară, Statele Unite ale Americii (SUA) a anunțat că nu-i vor mai prelungi viza de călătorie fostului deputat Vlad Plahotniuc, ex-președinte al Partidului Democrat din Moldova (PDM). Anunțul a fost făcut de Departamentul de Stat al SUA. Interdicția se răsfrânge și asupra membrilor familiei lui Plahotniuc. Potrivit secretarului de stat american Mike Pompeo, motivul interdicției este legat de actele de corupție asociate cu numele fostului lider al PDM și subminarea de către acesta a statului de drept în Republica Moldova.

Viza pentru călătorii  în Statele Unite ale Americii, pe care a folosit-o în ultimii ani Vladimir Plahotniuc, a expirat pe 14 decembrie. Potrivit bazei de date deschise a organelor de imigrare ale SUA, Plahotniuc s-a aflat ultima dată în SUA în perioada 15-17 iunie, la scurt timp după ce a fugit din R. Moldova, după căderea Guvernului democrat.

Viza lui Vladimir Plahotniuc pentru călătorii în SUA a expirat

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!