/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat legea de dublare a alocațiilor pentru copii

missing
14 ianuarie 2020, ora 13:06

Președintele României,  Klaus Iohannis a promulgat, marți, legea prin care sunt dublate alocațiile pentru copii. Suma ajunge la 300 de lei, respectiv 600 de lei pentru copiii cu handicap, potrivit Realitatea.net.

Camera Deputaţilor a adoptat, pe 18 decembrie, decizional, proiectul de lege ce prevede dublarea alocaţiei pentru copiii între 2 şi 18 ani, sumă care ajunge la 300 de lei, respectiv la 600 de lei pentru copiii cu handicap.

Astfel, legea prevede majorarea cuantumului alocaţiei de stat pentru copii astfel:

– 600 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau 3 ani, în cazul copilului cu handicap;

– 300 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani;

– 600 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

Dublarea alocațiilor de la începutul acestui an, votată de parlamentari la propunerea PSD, se amână totuși. Prim-ministrul Ludovic Orban a anunțat că vrea să întârzie cu 6 luni termenul pentru majorare. Opoziția critică intenția premierului, părinții cer guvernului mai multă responsabilitate, iar economiștii avertizează că amânarea nu rezolvă problema reală: lipsa banilor la bugetul de stat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram